Надра у користування надаватимуть на відкритих аукціонах - Держгеонадра

Надра у користування надаватимуть на відкритих аукціонах - Держгеонадра

Укрінформ
Державна служба геології та надр України з березня 2018 року розпочне проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на видобуток вуглеводнів.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив т.в.о. голови Державної служби геології та надр України Олег Кирилюк.

"Я не бачу можливості надавати надра у користування без проведення відкритих аукціонів. За 9 місяців було підготовлено ряд ділянок, щодо яких було направлено запити на отримання погоджень. Держгеонадра отримали 70 відмов від органів місцевого самоврядування. Але у нас є ряд ділянок для проведення аукціонів", - розповів Кирилюк.

За його словами, у березні на зазначених ділянках буде проведена процедура оцінки впливу на довкілля, що є на сьогодні обов'язковою вимогою для продажу ліцензій.

"Після цього чи паралельно з цим будуть оголошуватися та проводитися електронні аукціони на видобуток вуглеводнів. Починаючи з березня раз чи два на місяць будуть проводитися оголошення про проведення аукціонів, а у червні-серпні будуть щомісяця проходити аукціони", - додав Кирилюк.

Читайте також: Держгеонадра торік майже в 5 разів збільшила надходження від спецдозволів

Як повідомляв Укрінформ, у 2017 році не відбулося жодного електронного аукціону на отримання спецдозволів з видобутку вуглеводнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-