Цьогоріч фінансові технології в Україні можуть зрости у 3-4 рази - експерт

Цьогоріч фінансові технології в Україні можуть зрости у 3-4 рази - експерт

Укрінформ
Експерти розраховують на зростання ФінТех-індустрії в 2018 році щонайменше у 3-4  рази. 

Про це повідомив керівник напряму електронних фінансів проекту USAID "Трансформація фінансового сектору" Ростислав Дюк під час презентації дослідження "Перший каталог українського ринку ФінТех: шлях до фінансової інклюзивності", повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Більшість ФінТех-провайдерів цікавляться інвестиціями для збільшення масштабу свого бізнесу. Так, 72% компаній готові залучати інвестиції, приймати та направляти їх саме на розвиток бізнесу, а не на вихід із нього. Ми віримо, що це допоможе зростанню індустрії, зокрема цього року щонайменше у 3-4 рази", - сказав Дюк.

При цьому, за його словами, попри те, що багато ФінТех-компаній використовують власні кошти для фінансування операційної діяльності, значна частина (49%) шукає фінансування у зовнішніх інвесторів.

Читайте також: Україна вперше буде представлена стендом на виставці з імпорту у Китаї - МЕРТ

Фінансові технології (часто зустрічається термін "ФінТех") - узагальнюючий термін, який застосовують для компаній, що використовують передові технології на стику фінансів та ІТ. Активний розвиток ФінТех-галузі розпочався у 2014 році і на сьогодні у світі налічується понад 11 тисяч різних ФінТех-стартапів. Загальний обсяг інвестицій у ФінТех-сектор в 2016 році налічував понад 17,5 млрд доларів США. Наймасовішими сегментами застосування ФінТех-технологій є банківські перекази і платежі, сукупний обсяг яких становив 500 млрд доларів США. За прогнозами експерта у банківській і фінансовій галузі, який активно виступає як експерт по ФінТех-технологіях, Фрідріха Поллака, на 2017 рік ця цифра проб'є планку в 20 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-