Приватизацією Центренерго опікуватиметься польська філія Ernst & Young - ФДМУ

Приватизацією Центренерго опікуватиметься польська філія Ernst & Young - ФДМУ

Укрінформ
Польський філіал британської аудиторсько-консалтингової компанії "Ernst & Young" затверджено радником для приватизації ПАТ «Центренерго». 

Відповідне рішення ухвалене 21 лютого 2018 року на засіданні Кабінету міністрів України, повідомив в.о. голови Фонду держмайна України Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook. 

"Кабінет міністрів України затвердив радника для приватизації ПАТ «Центренерго». Так, польський філіал компанії Ernst & Young допомагатиме готувати підприємство до продажу з пакетом акцій 78,2 відсотка", - зазначив Трубаров.

Зокрема, радник підготує фінансову модель «Центренерго», проведе всі необхідні аудити, приведе документацію до міжнародних стандартів та найголовніше, займатиметься пошуком інвестора.

"У радника, згідно з договором, є 4 місяці на виконання всіх необхідних дій. Після того, як Ernst & Young завершить роботу, Фонд сформує умови продажу, які має затвердити КМУ. Після цього ми оголошуємо про продаж та розпочинаємо прийом заявок від інвесторів. Останній крок - аукціон", - зазначив в.о. голови ФДМУ.

Як повідомлялося, фінансовий план «Центренерго» на 2018 рік передбачає отримання чистого прибутку підприємством у розмірі 177 мільйонів гривень, що на 53 відсотки більше за 2017 рік.

Читайте також: Фонд держмайна розпочав продаж непрофільних активів Нацбанку

До складу ПАТ "Центренерго" входять три теплові електростанції - Вуглегірська, Зміївська та Трипільська. Сумарна проектна потужність станцій - 7690 МВт, що становить близько 14% від загальної потужності електростанцій України.

У загальному обсязі виробництва електроенергії України частка виробленої Центренерго електроенергії становить близько 8%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-