Торік чисті гривневі кредити населенню збільшилися на 42% - НБУ

Торік чисті гривневі кредити населенню збільшилися на 42% - НБУ

Укрінформ
В Україні чисті гривневі кредити у 2017 році збільшилися на 42%.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України

«У 2017 році суттєво зросло кредитування населення - чисті гривневі кредити збільшилися на 42%», - йдеться в повідомленні.

Найбільш високі темпи кредитування були у Приватбанку та приватних банків. Драйвером зростання було споживче кредитування, зазначає НБУ. 

Згідно з повідомленням, із другого півріччя банки пришвидшили нове кредитування бізнесу. Чисті гривневі кредити корпораціям у 2017 році найпомітніше зросли у іноземних та державних банках: +17,5% та +12,8% відповідно. Основні корпоративні позичальники, що забезпечили зростання кредитування, - держмонополії, підприємства торгівлі та сільського господарства. Ставки за гривневими кредитами бізнесу та населенню за рік практично не змінилися.

За даними НБУ, активне надання банками нових кредитів позитивно вплинуло на якість їхнього кредитного портфелю. За друге півріччя частка непрацюючих кредитів по системі знизилася на 3,2% до 54,5%. У 2018 році Національний банк очікує на продовження стрімкого зростання споживчого кредитування, а також на пожвавлення гривневого кредитування бізнесу.

Читайте також: У НБУ стурбовані зростанням частки держбанків у чистих активах та вкладах громадян

У цілому за 2017 рік депозити населення зросли у гривні на 22,4%, у валюті - обсяги не змінилися. Приватбанк найактивніше залучав гривневі кошти населення, Ощадбанк - валютні. Депозити корпорацій у гривні зросли за рік на 13,6%. Валютні кошти суб'єктів господарювання скоротилися на 10% у доларовому еквіваленті. Попри зниження відсоткових ставок впродовж року, база фондування залишалася стабільною - загалом у 2017 році частка коштів корпорацій та населення у структурі зобов'язань зросла на 2,1 в.п. До 77,1%, інформують в НБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-