НБУ хоче продовжити санкції проти

НБУ хоче продовжити санкції проти "дочок" російських держбанків

Укрінформ
У Національному банку вважають доцільним продовжити санкції стосовно "дочок" російських державних банків, які закінчуються у березні 2018 року.

Про це на брифінгу сказав директор Департаменту фінансової стабільності Національного банку України Віталій Ваврищук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми бачимо, що присутність російських банків з державним капіталом суттєво скорочується в банківському секторі практично за всіма показниками, і по суті це питання часу, коли державні банки з російським капіталом залишать український ринок. Це може відбуватись шляхом продажу новим інвесторам, шляхом закриття відділень, і ми чітко бачимо, що російський державний капітал повністю залишить український банківський сектор", - сказав Ваврищук.

Коментуючи питання, чи доцільно продовжувати санкції до українських банків, що належать російським держбанкам, які вже спливають у березні 2018 року, він зазначив, що ці санкції слід продовжити.

"Є потреба продовжувати", - сказав Ваврищук.

Читайте також: НБУ цьогоріч планує зосередитись на бізнес-моделях банків

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк за рішенням Ради національної безпеки і оборони з 23 березня 2017 року ввів санкції стосовно дочок російських державних банків. Санкціями заборонено здійснювати будь-які фінансові операції цих банків на користь пов'язаних з ними осіб, зокрема, материнських структур. Санкції терміном на один рік були застосовані до ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВіЕс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", ПАТ "ВТБ БАНК", ПАТ "БМ БАНК".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-