На Київщині ліквідували підземний спиртзавод, замаскований під овечу ферму

На Київщині ліквідували підземний спиртзавод, замаскований під овечу ферму

Укрінформ
Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у м. Києві спільно із прокуратурою та експертами Укрспирту у с. Малі Єрчики Київської області ліквідували завод, в якому виготовлявся фальсифікований спирт.

Про це повідомляється на сайті "Укрспирту".

"Підпільний завод з виробництва спирту було замасковано під звичайну овечу ферму. Підпільним його можна назвати у прямому сенсі, адже виробничі потужності були розташовані під землею на глибині до 5 поверхів. Обладнання підземного заводу пристосоване для перероблення контрафактного закордонного технічного спирту у питний", - повідомляє ДП "Укрспирт".

Водночас наголошується, що у приміщеннях спиртзаводу був присутній характерний запах рідини, схожий на запах автомобільних омивачів. Фахівці зазначили, що за такого обладнання неможливо досягнути повного очищення денатурованого спирту.

Читайте також: "Укрпиво" пояснило, чому вітчизняного хмільного напою поменшає

Уточнено, що правоохоронці вилучили 15 тис. літрів фальсифікату та обладнання загальною вартістю на 6,4 млн грн. За добу завод виробляв від 7 до 15 тонн рідини. Це від 14 до 30 тис. умовних пляшок спиртного.

Зазначено, що відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 204 («Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, виготовлених з неякісної сировини, що становлять загрозу для життя і здоров'я людей») Кримінального кодексу України.

Наразі тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-