Профспілки вимагають зменшити закупівлю іноземного вугілля

Профспілки вимагають зменшити закупівлю іноземного вугілля

Укрінформ
Профспілки вугільників вимагають від  органів влади зменшення закупівлі іноземного вугілля та дієвих кроків для збільшення власного видобутку.

Про це повідомляється в спільному Маніфесті вимог до органів влади, опублікованому  у Facebook  головою Незалежної профспілки гірників України Михайлом Волинцем. 

«Зменшення закупівлі іноземного вугілля. Здійснення дієвих кроків для збільшення власного видобутку, розвитку галузі та захисту шахтарів, що дасть змогу погасити існуючу заборгованість і вчасно виплачувати гідну зарплату гірникам», - значиться в одному із пунктів Маніфесту. 

Серед вимог гірників закріпити на законодавчому рівні перевагу використання українського вугілля перед іноземним; зобов’язати всі ТЕС і ТЕЦ переобладнати існуюче устаткування на спалювання українського вугілля, що видобувається у Волинській, Дніпропетровській, Львівській, Донецькій та Луганській областях; забезпечити можливість постачання вугілля із контрольованої території залізничним транспортом на всі українські ТЕС. 

Волинець повідомив, що вчора, 20 лютого, представники вугільних шахт зустрічалися з міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом, але не вирішили свої питання, тому будуть зустрічатися ще сьогодні.  

Читайте також: У Насалика назвали ризики для України із запуском Nord Stream-2

Як повідомляв Укрінформ, гірники чотирьох шахт ДП «Селидіввугілля» з 14 лютого  почали акцію протесту, вимагаючи  виплатити заборговану заробітну плату. Уряд 16 лютого направив 365 млн грн бюджетних коштів на погашення заборгованості із зарплати гірникам державних шахт України. Так, на Донецьку область надішло 172 млн грн, безпосередньо ДП «Селидіввугілля» отримало 90,8 млн грн бюджетних коштів. Але залишається заборгованість 504 млн грн.  

Три шахти ДП «Селидіввугілля» - «1-3 Новогродівська», «Котляревська», «Україна» - продовжують простоювати. Запрацювала лише одна копальня – «Курахівська».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-