АМПУ створила філію, що займеться днопоглибленням в портах і на річках

АМПУ створила філію, що займеться днопоглибленням в портах і на річках

Укрінформ
Нова філія Адміністрації морських портів України (АМПУ) займатиметься реалізацією днопоглиблення в українських портах та на внутрішніх водних шляхах, на що передбачено 1,3 млрд грн інвестицій АМПУ у 2018 році.

Про це йдеться у прес-релізі Адміністрації морських портів України, що є у розпорядженні Укрінформу.

"Почала свою діяльність нова філія Адміністрації морських портів України (АМПУ) - "Днопоглиблювальний флот", створена як відокремлений підрозділ підприємства. Керівником філії призначено Сергія Бомчака, який до цього обіймав посаду директора Адміністрації річкових портів України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, основною метою діяльності філії стане централізоване навігаційне забезпечення на акваторіях морських портів і внутрішніх водних шляхах, віднесених до категорії судноплавних. Зокрема, мова йде про забезпечення гарантованих габаритів, проведення днопоглиблювальних робіт і забезпечення безпеки судноплавства.

"Створення днопоглиблювальної служби - це одне з пріоритетних завдань, які були поставлені АМПУ на 2018 рік. Цього року днопоглиблення буде проведено в акваторіях усіх портів від Маріуполя до Рені. Загальний обсяг робіт - 11 млн куб. м. На це у фінансовому плані передбачено понад 1,3 млрд грн, що становить третину від загальної суми капітальних інвестицій. Для успішного виконання днопоглиблювальних проектів за новою філією буде закріплено весь необхідний функціонал, а також днопоглиблювальний флот. Крім днопоглиблення в портах, філія буде проводити відповідні роботи і на внутрішніх водних шляхах", - зазначив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Читайте також: АМПУ проведе днопоглиблення в портах Дунайського регіону

Філія була створена відповідно до наказу №409 Міністерства інфраструктури України. 9 лютого 2018 року - зареєстрована в Реєстрі юридичних осіб, а 12 лютого - в офісі великих платників податків Державної фіскальної служби України.

"На сьогоднішній день філія готує план першочергових заходів щодо проведення днопоглиблювальних робіт. Зокрема, будуть визначені відповідні ділянки на судноплавних внутрішніх водних шляхах. Після чого, пропозиції будуть надані на розгляд Міністерства інфраструктури України. Перш за все, будемо розглядати можливість проведення робіт на річці Дніпро", - розповів начальник філії "Днопоглиблювальний флот" Сергій Бомчак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-