Українською ГТС зацікавилися вже більше десятка світових компаній - Порошенко

Українською ГТС зацікавилися вже більше десятка світових компаній - Порошенко

Укрінформ
На даний момент триває робота з визначення компаній, які братимуть участь в модернізації та управлінні українською газотранспортною системою. 

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у Мюнхені, відповідаючи на запитання Укрінформу.

"Відверто скажу, що робота була проведена дуже велика: НАК "Нафтогаз" найняв радника, який готує пропозиції щодо управління ГТС України, у повній відповідності до міжнародних правил, прозоро. Наскільки мені відомо, вже більше десятка всесвітньо відомих компаній заявили про своє бажання брати в цьому участь", - сказав Порошенко.

Він зауважив, що уряд прийняв дуже важливі рішення з цього приводу.

"І коли ми визначимо коло компаній, які зможуть забезпечити транзит газу, забезпечити ефективну модернізацію газотранспортної мережі, забезпечити найбільшу вигоду для Української держави щодо експлуатації ГТС, ті й переможуть", - підкреслив Порошенко.

Читайте також: Укртрансгаз почав модернізацію компресорної станції «Бар» газогону «Союз»

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2017 року Кабінет міністрів офіційно розпочав процес відбору партнера для спільної експлуатації газотранспортної системи.

Основним критерієм відбору партнера для спільної експлуатації ГТС є її максимальне завантаження.

Тоді ж Кабмін утворив робочу групу, яка займатиметься пошуком і відбором міжнародних партнерів для спільного управління українською ГТС. Головою робочої групи призначено віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-