Гройсман доручив Мінфіну знайти гроші на зарплати шахтарям

Гройсман доручив Мінфіну знайти гроші на зарплати шахтарям

Укрінформ
Міністерство фінансів в екстреному режимі долучено до вирішення проблеми з боргами з виплати заробітних плат перед шахтарями державних шахт.

Про це повідомляється на сайті Мінфіну.

"За дорученням Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана Міністерство фінансів долучено до вирішення проблеми з боргами з виплати заробітних плат перед шахтарями державних шахт. В координації з віце-прем’єр-міністром Володомиром Кістіоном із залученням всіх задіяних у цьому процесі органів відпрацьовуються невідкладні заходи для здійснення платежів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Міністерство фінансів отримало паспорт за відповідною бюджетною програмою від Міненерговугілля, затвердження якого є однією з необхідних умов для здійснення платежів Державною казначейською службою.

"Паспорт був розглянутий в екстреному порядку та вже затверджений", - наголошується в повідомленні.

Читайте також: Гірники чотирьох державних шахт вийшли на цілодобовий пікет - вимагають зарплату

Наразі в Мінфіні очікують від Міненерговугілля паспортну програму, в якій зазначено обсяг необхідного фінансування.

"До моменту її подачі до Мінфіну відомство не має даних про суму коштів, що має бути спрямована на виплату заробітної плати шахтарям", - підкреслюють в Мінфіні.

Водночас, згідно із законом необхідно отримати також позицію Антимонопольного комітету щодо державної допомоги державним вуглевидобувним підприємствам, в тому числі на виплату заробітної плати шахтарям.

"Наразі Міненерговугілля відпрацьовує проблемні питання з Антимонопольним комітетом, щоб якомога швидше врегулювати ситуацію та здійснити платежі. Ситуація із заборгованістю по виплатах заробітних плат шахтарям є неприпустимою. Мінфін підключився, щоб допомогти вирішити проблему в екстреному режимі", - зазначили в Мінфіні.

Раніше профспілка працівників вугільної промисловості просила Прем’єра Гройсмана втрутитися у вкрай критичну ситуацію, яка склалася на державних шахтах і сприяти погашенню заборгованості зарплати гірникам.

У Держбюджеті-2018 передбачено 1,3 млрд гривень на бюджетну програму “Здійснення заходів із забезпечення вітчизняного виробництва вугільної продукції та подальшого реформування державного сектору вугільної промисловості”.

Водночас, щоб уникнути таких критичних ситуацій у майбутньому, Мінфін ще раз наголошує на необхідності неухильного дотримання головними розпорядниками коштів термінів подання паспортів бюджетних програм до Міністерства фінансів України та відповідального підходу до їх формування.

Наразі фінансування всіх бюджетних програм, по яких не були затверджені паспорти до 15 лютого, припинено згідно з вимогою закону.

Станом на 14.02.2018 із 481 паспортів бюджетних програм, що потребують затвердження у поточному році: 395 (82%) – надійшло на затвердження до Мінфіну; 240 (50%) – затверджено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-