Гірники чотирьох державних шахт вийшли на цілодобовий пікет - вимагають зарплату

Гірники чотирьох державних шахт вийшли на цілодобовий пікет - вимагають зарплату

Укрінформ
У Донецькій області  гірники чотирьох шахт державного підприємства  «Селидіввугілля» вже другу  добу продовжують акцію протесту, вимагаючи виплатити заборговану заробітну плату.

Про це у четвер на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Гірники чотирьох шахт ДП «Селидіввугілля» вже 2-гу добу продовжують акцію протесту. Люди цілодобово стоять у пікеті на вулиці Мічуріна в місті Новогродівка - вони виставили намети. Інша ж група із 80 людей ніч прочергували біля будівлі ДП «Селидіввугілля, де вони також розмістили намети», - написав профспілковий лідер.

Він зазначив, що поки не спостерігається  конструктивної реакції з боку керівництва Міненерговугілля та центральних органів влади.

Читайте також: На шахті «Україна» гірники не працюватимуть до виплати боргу із зарплати

«Не краща ситуація з виплати зарплати на інших шахтах вугільної галузі. Загальна заборгованість на сьогодні складає 922 млн грн», - констатував Волинець.

За словами  Волинця, у  місті Українську Донецької області на шахті «Україна» ДП «Селидіввугілля» 14 лютого гірники 3-ї зміни не хотіли  спускатися в шахту, вимагаючи  виплатити заборговану заробітну плату.

А у січні на шахті «Україна» ДП «Селидіввугілля» більше 1,5 тис гірників були готові до масштабних акцій протесту у зв'язку з невиплатою їм заробітної плати з листопада 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-