Перші в Україні реактори Holtec можуть встановити на РАЕС - Недашковський

Перші в Україні реактори Holtec можуть встановити на РАЕС - Недашковський

Укрінформ
Рівненська АЕС може стати першою в Україні атомною електростанцією України, де розпочнеться встановлення нових модульних реакторів SMR-160 розробки американської компанії Holtec International.

Про це повідомив в інтерв'ю Укрінформу президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський.

"Що стосується "Енергоатому", то ми дуже зацікавились проектом малих модульних реакторів, і наразі ми розробляємо спільно з нашим Держатомрегулювання та київським представництвом Holtec International план заходів з пілотного проекту впровадження перших малих модульних реакторів на Рівненській АЕС замість енергоблоків номер один і два з реакторами ВВЕР-440, які до 2030 року відпрацюють свій проектний ресурс", - сказав керівник "Енергоатому".

Він зауважив, що зараз ці нові розробки проходять процедуру ліцензування в Канаді. "Позитивні висновки канадського регулятора дадуть їм (компанії Holtec International - ред.) змогу розпочати будівництво, за їхніми планами, приблизно у 2023-2024 роках для Близького Сходу”, - сказав Недашковський.

Читайте також: США дали $250 мільйонів гарантій на будівництво ядерного сховища в Чорнобилі

Він також повідомив, що Hotec продовжує розглядати Україну як майданчик для перенесення частини свого виробництва малих модульних реакторів.

"Якщо нова технологія успішно піде й буде ліцензована, то впровадження нових реакторів в Україні буде дуже перспективним в якості замінних потужностей, а також, можливо, для впровадження на нових майданчиках", - підсумував президент НАЕК "Енергоатом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-