Монетизацію пільг і субсидій в ОСББ запроваджуватимуть у два етапи

Монетизацію пільг і субсидій в ОСББ запроваджуватимуть у два етапи

Укрінформ
Мінсоцполітики й представники об'єднань співвласників багатоквартирних будинків виробили двоетапний алгоритм запровадження монетизації пільг і субсидій громадянам, які проживають у будинках ОСББ.

Про це домовлено на зустрічі міністра соцполітики Андрія Реви з представниками ОСББ з різних міст України, що відбулася 14 лютого, повідомляє Мінсоцполітики.

Зазначається, що перший етап має бути перехідним. Передбачено, що монетизація пільг і субсидій на всі види внесків до ОСББ, що охоплені чинною системою соціального захисту, запроваджується, починаючи з нарахувань таких внесків, з січня 2018 року.

"Починаючи з нарахувань за січень 2018 року, ОСББ нараховують співвласникам внески в повному розмірі (без зменшення їх на суму пільг і житлових субсидій). Місцеві органи соціального захисту населення при надходженні коштів відповідної субвенції з Державного бюджету перераховують суми пільг і житлових субсидій громадянам-отримувачам пільг і житлових субсидій на поточні рахунки ОСББ та одночасно надсилають ОСББ реєстри громадян, за яких перераховано пільги та субсидії, із зазначенням сум за кожного громадянина. ОСББ зараховують такі кошти в рахунок сплати громадянином відповідних внесків та зменшують йому нарахування в наступних періодах", - йдеться у повідомленні.

Водночас другим етапом має бути випуск спеціальних банківських карток, на які зараховуватимуться пільги і житлові субсидії у грошовому вигляді. Дата випуску таких "соціальних карток" буде визначена додатково.

Читайте також: Гройсман дав тиждень на доопрацювання порядку монетизації субсидій для ОСББ

У Мінсоцполітики наголосили, що для реалізації такого алгоритму сторони погодилися терміново спільно з іншими зацікавленими відомствами відпрацювати необхідні зміни до законодавства. Наразі ці позиції потребують узгодження з Мінрегіоном, Мінфіном, Держказначейством, ДФС, Національним банком України. 

Раніше на засіданні уряду Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив до наступного засідання уряду доопрацювати порядок монетизації субсидій для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-