Продукти стануть безпечнішими - Держспоживслужба розширює співпрацю
Про це сторони домовилися під час спільної зустрічі, яка відбулася сьогодні, 13 лютого, повідомляє прес-служба Держспоживслужби.
"Формування нового шляху співпраці Держспоживслужби, ВООЗ та ФАО допоможе ефективніше реагувати на виклики, які постають перед Службою та прискорити процеси адаптації вітчизняних вимог до європейських норм", - наголосив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.
Сторони обговорили основні завдання Служби та виклики, які стоять перед нею у галузі безпечності харчових продуктів та санітарного благополуччя населення, удосконалення української нормативно-правової бази у галузі безпечності продуктів харчування та ветеринарії. Також учасники зустрічі проаналізували використання програмного забезпечення в роботі Служби та перспективи його удосконалення з метою відповідності європейським вимогам.
Учасники зустрічі домовилися посилити прямий зв'язок між Держпродспоживслужбою та Світовою організацією охорони здоров'я, запровадити систематичні зустрічі із актуальних питань.
Участь у заході взяли голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, представник ВООЗ та Глава Бюро ВООЗ в Україні доктор Марте Еверард, координатор програм розвитку ФАО (Україна) Михайло Малков та інші.