Українцям дозволили купувати цінні папери світових компаній

Українцям дозволили купувати цінні папери світових компаній

Укрінформ
Цінні папери, розміщені на закордонних біржах, стали доступні не тільки для великих інвесторів, але і для будь-якого громадянина України. 

06.02.2018 вступило в силу рішення N 871 «Про внесення змін до Положення про допуск цінних паперів іноземних емітентів до обігу на території України», повідомляє Національний депозитарій України.

Наразі громадяни України можуть придбати іноземні цінні папери та вільно ними розпоряджатися: продавати, дарувати, передавати в спадщину тощо.

Спрощена процедура допуску цінних паперів на ринок України дозволить збільшити обсяги торгів на українському фондовому ринку і зробить його більш привабливим для первинного публічного розміщення.

Читайте також: Україна — грошам тиха гавань? Неймовірно, але факт!

У Депозитарії зауважують, що ухвалення документа дає поштовх для збільшення обсягу пропозицій. Будуть створені нові можливості для бізнесу, скоротиться дефіцит якісних фінансових інструментів. Фонди і страхові компанії зможуть збалансувати свої портфелі за допомогою активів, номінованих в іноземній валюті. Розшириться спектр послуг, на яких можуть заробляти депозитарні установи України, залучаючи нових клієнтів і конкуруючи один з одним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-