У Фонді гарантування планують не допустити продаж майна Єврогазбанку задешево

У Фонді гарантування планують не допустити продаж майна Єврогазбанку задешево

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб намагається не допустити продаж майна та забезпечення за кредитами АТ «Єврогазбанк» за заниженою ціною у рамках процедури банкрутства позичальників.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«Мова йде про нерухомість позичальника ТОВ «Оптово-роздрібний ринок «Жуляни» (готельно-офісний та торговельно-розважальний комплекс площею 18667,00 кв. м в Києві на вул. Молодогвардійській, 32 та нежитлові приміщення) та санаторій «Женева» у Трускавці (поручитель за кредитом ТОВ «Трускавецьінвест»), які виступають забезпеченням за виданими «Єврогазбанком» кредитами», - йдеться в повідомленні.

Зібрані факти можуть свідчити про спланованість банкрутства та його використання як способу уникнення виконання своїх зобов'язань боржниками та поручителями за кредитами. Ще до оголошення про початок банкрутства ТОВ «Оптово-роздрібний ринок «Жуляни», за допомогою схеми з використанням векселів та договорів будівельного підряду, формувалась фіктивна заборгованість вказаних компаній перед ТОВ «Факторингова компанія «Стандарт капітал». 

Читайте також: НБУ на аукціоні купив $49,9 мільйона

Як наслідок, ця фірма включена до реєстрів кредиторів з найбільшою кількістю голосів у зборах кредиторів, комітетах кредиторів, для прийняття ключових рішень щодо ліквідації. 

Процедура банкрутства стосовно ТОВ «Оптово-роздрібний ринок «Жуляни» була розпочата у 2016 році. 

На сьогодні робиться все для того, щоб за заниженою ціною продати заставлену нерухомість. 

Втім, за два місяці до визнання «Єврогазбанку» неплатоспроможним та введення тимчасової адміністрації вказаний договір іпотеки було розірвано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-