Транспортна галузь торік зростала, попри обмеження з боку Росії - МЕРТ

Транспортна галузь торік зростала, попри обмеження з боку Росії - МЕРТ

Укрінформ
За підсумками 2017 року транспортна галузь України показала зростання обсягів як вантажообороту, так і пасажиропотоку, попри низку перепон, що створювалися з боку Російської Федерації.

Про це йдеться у звіті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України "Транспорт: підсумки 2017 року". 

"У 2017 р. у транспортній галузі (п/п) відбулося прискорення зростання як вантажообороту, так і пасажирообороту, що свідчить про продовження пожвавлення ділової активності підприємств реального сектору економіки та збільшення споживчого попиту. Результати діяльності транспортної сфери формувалися в складних умовах: запровадження заборони на переміщення вантажів залізничним та автомобільним транспортом через лінію зіткнення (на початку року), переорієнтація транзиту природного газу до країн ЄС газопроводом «Північний потік» (з жовтня) та обмеження переміщення великих суден з боку РФ через будівництво опор автодорожньої частини Керченського мосту", - зазначили в Мінекономрозвитку.

Читайте також: Аеропорт "Бориспіль" заявляє про рекордний дохід

Серед факторів, що сприяли зростанню галузі, в Мінекономрозвитку назвали попит на природний газ у країнах ЄС, інвестиційну активність вітчизняних підприємств, сприятливу зовнішню кон’юнктуру та покращення купівельної спроможності населення.

Як наслідок, у 2017 році обсяги вантажообороту зросли на 5,8% (проти «плюс» 2,6% у 2016 р.). Пасажирооборот зріс до 7,4% (5,3% - у 2016 році). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-