Долар до кінця цього тижня може знизитись до 26,5 гривні - експерти

Долар до кінця цього тижня може знизитись до 26,5 гривні - експерти

Укрінформ
Цього тижня в Україні очікується продовження падіння курсу долара, безготівковий долар може знизитися за тиждень до 26,5 грн.

Про це йдеться в щотижневому прогнозі форекс-компанії «Альпарі», який є у розпорядженні Укрінформу.

«Впродовж тижня, що розпочався, ми очікуємо продовження падіння курсу долара. Безготівковий долар може знизитися за тиждень до 26,5 грн, а готівковий долар у банках торгуватиметься близько 26,3/26,7 грн», - йдеться в повідомленні.

У Альпарі зауважують, що головні причини зміцнення гривні, яке спостерігається, це збільшення продажу валюти експортерами з одночасним зниженням попиту на неї з боку нерезидентів. Продовжує чинити свою стабілізуючу дію на ринок рішення НБУ підвищити ключову ставку. В цих умовах для спекулянтів більший інструмент представляють інструменти в гривні порівняно з відходом у валюту.

Читайте також: Нафта корекційно дорожчає після 4% зниження в п'ятницю

Минулого тижня курс долара до гривни продовжив своє падіння, знизившись з минулого понеділка на всіх сегментах валютного ринку на 2,2-3,2%, при цьому темпи падіння американської валюти порівняно з попереднім тижнем прискорилися.

Так, з минулого понеділка офіційний курс долара США, встановлюваний НБУ, знизився з 27,89 грн до 27,06 грн, або на 3,0%.

Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, за цей же час знизився з 27,74 грн до 26,85 грн, або на 3,2%.

Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку у банках знизилися за тиждень з 27,62/27,94 до 26,94/27,32.

Таким чином, купівля знизилася на 2,5%, а продаж - на 2,2%. При цьому спред між середнім продажем і середньою купівлею розширився з 1,1% до 1,4% за рахунок швидшого зниження купівлі порівняно з продажем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-