Фінопераціями понад 6 тисяч фізосіб зацікавився НБУ, перевіряючи ПриватБанк

Фінопераціями понад 6 тисяч фізосіб зацікавився НБУ, перевіряючи ПриватБанк

Укрінформ
В рамках інспекційної перевірки ПАТ КБ "ПриватБанк" Національним банком було запитано інформацію про фінансові операції понад 6 тисяч фізичних осіб.

Про це на брифінгу на тему щодо запитів про клієнтські рахунки в ПАТ КБ "ПриватБанк" сказала заступника голови Національного банку Катерина Рожкова, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Стосовно перевірки, яка триває в ПриватБанку. В рамках цієї перевірки працівниками Національного банку було запитано інформацію про фінансові операції понад 6 тисяч фізичних осіб. Серед цих 6000 фізичних осіб є близько 50 фізичних осіб - акціонерів, керівників різного рівня компанії, яка належить екс-власникам ПриватБанку», - сказала Рожкова.

Читайте також: НБУ розслідує витік інформації про перевірку ПриватБанку

Вона зазначила, що підозру на неправомірні дії викликали деякі операції.

«Наприклад, одна фізична особа використовуючи платіжну картку ПриватБанку розплачувалась нею за гру в казино за межами України. Картка була кредитна, а погашення кредиту здійснювалось фізичними особами на території України, при чому - це були різні фізичні особи, які абсолютно не пов'язані з власником картки. Аналіз фінансових операцій цих фізичних осіб засвідчив, що вони не мали офіційних джерел для надання такої допомоги для погашення кредиту. Це є класичним прикладом порушення законодавства. Сума про яку йдеться складає 622 млн грн», - додала Рожкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-