Новий розрахунок ставок портових зборів має бути до кінця квітня - Кістіон

Новий розрахунок ставок портових зборів має бути до кінця квітня - Кістіон

Укрінформ
Узгодження нової Методики розрахунку ставок портових зборів потрібно пришвидшити та до кінця квітня поточного року її затвердити.

Про це сьогодні під час регулярної наради щодо вирішення актуальних питань в енергетичній, інфраструктурній, екологічній галузях сказав віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон, повідомляє Урядовий портал. 

"Зниження портових зборів на 20% з 1 січня 2018 року дозволило збільшити вантажообіг в українських портах на 11%. Це хороший сигнал і стимул пришвидшити затвердження нової Методики розрахунку ставок портових зборів - документа, на який бізнес як український, так і закордонний, чекає давно", - зазначив урядовець. 

Він також підкреслив необхідність пришвидшити узгодження Методики з Антимонопольним комітетом і Державною регуляторною службою та затвердження її до кінця квітня 2018 року.

Читайте також: У портах цьогоріч очікують рекордну кількість нових зернових терміналів - АМПУ

Розроблення і затвердження Методики розрахунку ставок портових зборів та удосконалення порядку справляння, обліку і використання портових зборів належить до компетенції Міністерства інфраструктури України. Документ наприкінці грудня минулого року винесений на громадське обговорення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-