До Державного реєстру потужностей внесено 186 тисяч операторів ринку

До Державного реєстру потужностей внесено 186 тисяч операторів ринку

Укрінформ
До Держспоживслужби за час дії нових умов реєстрації потужностей операторів ринку звернулось 186 тисяч операторів ринку.

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. 

«За час дії нових умов реєстрації потужностей операторів ринку до Держспоживслужби звернулися та зареєстровані у Державному реєстрі потужностей 186 тисяч операторів ринку», - йдеться в повідомленні.

Державний реєстр потужностей операторів ринку харчових продуктів (наказ Мінагрополітики України від 10 лютого 2016 р. № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам») набув чинності 4 квітня 2016 року. 

Читайте також: Україна погодила 19 форм міжнародних ветеринарних сертифікатів на експорт

Для державної реєстрації потужності достатньо подати заяву територіальному органу Держпродспоживслужби. Реєстрація здійснюється безоплатно впродовж 15 робочих днів після отримання заяви. Неподання суб'єктом господарювання заяви про державну реєстрацію потужностей, тягне за собою накладення штрафу: на юридичних осіб - у розмірі від двадцяти трьох до тридцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від восьми до п'ятнадцяти мінімальних заробітних плат. 

Також з 2016 року видано 1664 експлуатаційні дозволи, зокрема 760 дозволів у 2017 році, та 57 - поточному році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-