Програму

Програму "Доступне житло" кредитуватиме ще один банк

Укрінформ
Держмолодьжитло підпише Меморандум про співпрацю з банком "Глобус", що спеціалізується на іпотечних кредитах, для реалізації програми "Доступне житло".

Про це Укрінформу повідомив голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний.

"Завтра (6 лютого - ред.) у нас заплановано підписання меморандуму з банком "Глобус", який за результатами минулого року є лідером в Україні по іпотечних кредитах. Він найбільше в минулому році з банківських установ видав іпотечних кредитів, звичайно, з такими лідерами ми намагаємось налагодити співпрацю", - зазначив Комнатний.

За його словами, банк кредитуватиме ту частину коштів, яку за програмою "Доступне житло" має сплатити громадянин (70% вартості будівництва чи придбання доступного житла для громадян, що потребують покращення житлових умов, 50%  - для учасників АТО і внутрішньо переміщених осіб). Решту сплачує Держмолодьжитло. Відсотки банку будуть залежати від ставки рефінансування.

"Банк пропонуватиме відсотки, які будуть діяти на той момент. Специфіка банківського іпотечного кредитування чітко пов'язана зі ставкою рефінансування, яка буде діяти на той момент. Ставку рефінансування затверджує Національний банк. Банки не можуть видавати кредити нижче, ніж ставка рефінансування", - зазначив голова фонду.

Як повідомляв Укрінформ, у січні Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву підписав аналогічний меморандум з Укргазбанком.

Читайте також: З 1 лютого права вимоги за кредитами продають тільки на голландських аукціонах

Як відомо, Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву поновив роботу програми із забезпечення громадян доступним житлом шляхом надання держпідтримки і почав прийом заяв громадян для участі у програмі з 28 листопада 2017 року. У рамках указаної програми урядом України було виділено 30 млн грн з державного бюджету на 2017 рік. 

З 2015 року фінансування держбюджетом функціонування програми, яка діє з 2010 року, не передбачалось. 20 вересня 2017 року урядом були внесені зміни до постанови від 2009 року, якою була затверджена Державна цільова соціально-економічна програма будівництва чи придбання доступного житла на 2010-2017 роки.

Внесені зміни передбачають надання державою підтримки у формі сплати 30% вартості будівництва чи придбання доступного житла для громадян, що потребують покращення житлових умов, 50%  - для учасників АТО і внутрішньо переміщених осіб. 

Минулоріч за програмами фонду 568 сімей отримали житло (у 2016 році - 348 сімей). Обсяг інвестицій становив 392,1 млн грн, з яких кошти держбюджету склали 31,8 млн грн, з місцевих бюджетів - 171,5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-