З 1 лютого права вимоги за кредитами продають тільки на голландських аукціонах

З 1 лютого права вимоги за кредитами продають тільки на голландських аукціонах

Укрінформ
Права вимоги за кредитами фізичних осіб у всіх неплатоспроможних банках з 1 лютого виставляються на індивідуальний продаж на голландські аукціони.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО

«З першого лютого права вимоги за кредитами фізичних осіб у всіх неплатоспроможних банках виставляються на індивідуальний продаж на голландські аукціони. Відповідне рішення прийнято виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у грудні 2017 року. Усі аукціони, як і раніше, відбуватимуться у системі ProZorro.Продажі», - йдеться в повідомленні.

Права вимоги за кредитами фізичних осіб, умови реалізації яких були визначені фондом раніше (до 1 лютого 2018), завершать затверджений для них цикл індивідуального продажу за моделлю англійських аукціонів. 

Кожен непроданий кредит ще раз проторгується індивідуально, але вже за голландською моделлю (початкова ціна продажу - 100% від загальної заборгованості; упродовж одного дня ціна автоматично та покроково максимально може знизитись до 20%). Далі з непроданих активів формуватимуться пули. 

Читайте також: Фонд гарантування відсьогодні продовжує виплати вкладникам Дельта банку

Як відомо, з осені 2017 року на голландські аукціони виставляються права вимоги за іпотечними кредитами фізичних осіб таких банків як ПАТ «КБ «Надра», «АТ «Дельта Банк», АТ «Банк «Фінанси та Кредит» та ПУАТ «Фідобанк». 

Нова модель торгів уже показала свою ефективність. Так, майже за три місяці на голландський аукціон у системі ProZorro.Продажі було виставлено на торги майже 1,8 тисяч іпотечних кредитів фізичних осіб. Майже 20% з них було продано уже у ході перших торгів. При цьому ціна продажу склала 88,5 млн грн, або 28% від початкової вартості у 319,5 млн грн, що є досить високим рівнем конверсії (співвідношення загальної суми заборгованості до ціни продажу).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-