ГПУ оголосила у розшук екс-заступника глави правління Нафтогазу Корнійчука

ГПУ оголосила у розшук екс-заступника глави правління Нафтогазу Корнійчука

Укрінформ
Генеральна прокуратура України оголосила  2 лютого про підозру і в розшук екс-заступника голови правління НАК Нафтогаз Євгена Корнійчука.

Про це генпрокурор Юрій Луценко заявив на брифінгу у п'ятницю щодо заволодіння коштами Чорноморнафтогазу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Також сьогодні оголошено про підозру і оголошено в розшук екс-заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Корнійчука. Користуючись можливістю, знаючи, що він перебуває  на території України і поки що переховується від слідства, хотів би сказати, що йому пропонується  добровільно з'явитися в ГПУ, що очевидно вплине на кваліфікацію його злочину", - сказав Луценко.

За його словами, "ми сьогодні також за міжнародними каналами звернулися до наших колег із Латвії для повідомлення про підозру власнику Ризької судноверфі Василю Мельнику".

Читайте також: “Вишки Бойка” принесли Януковичу і Арбузову $95 мільйонів

 Як повідомлялося, в 2011 році держпідприємство "Чорноморнафтогаз" придбало дві глибоководні бурові платформи по 400 млн доларів кожну. Угоди були оформлені через посередників, що дало привід запідозрити корупцію. У 2013 році норвезька фірма Ferncliff повідомила, що у 2012 році продала бурову установку через свою дочірню фірму безпосередньо "Нафтогазу" за $220 млн, тоді як у "Нафтогазі" заявляли, що придбали її через Ризьку судноверф за $400 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-