Новий термінал в Южному принесе понад $150 мільйонів інвестицій - Вецкаганс

Новий термінал в Южному принесе понад $150 мільйонів інвестицій - Вецкаганс

Укрінформ
Реалізація проекту спорудження нового зернового терміналу у морському порту "Южний" дасть можливість отримати понад 150 млн дол інвестицій у морську галузь.

Про це заявив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс під час брифінгу у Міністерстві інфраструктури за підсумками підписання акту прийому-передачі ділянки днопоглиблювальних робіт в акваторії біля причалу номер 25 у порту "Южний", що забезпечить функціонування нового зернового терміналу Cargill і MV Cargo, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей проект такий важливий тому, що, по-перше, принесе додаткові інвестиції у галузь - понад 150 млн дол., по-друге, цей проект забезпечить створення понад 500 нових робочих місць. Щороку близько 23 млн дол - це будуть додаткові податкові відрахування. Нарешті, це понад 10 млн дол у вигляді портових зборів", - заявив Вецкаганс.

Він також зазначив, що тендер на проведення робіт відбувся прозоро, без можливості корупційних ризиків.

"Конкретного підрядника було обрано у системі Prozorro, у відкритому тендері, де брали участь найбільші днопоглиблювальні компанії світу. Тендер було проведено прозоро, виключивши можливості будь-яких корупційних ризиків і дозволивши заощадити понад 132 млн грн.", - сказав керівник АМПУ.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2015 р. Cargill, АМПУ і ТОВ "М. В. Карго" підписали тристоронній меморандум про наміри реалізувати інвестиційний проект МТП "Южний". Запуск зернового терміналу потужністю 5 млн т на рік і причалу №25 заздалегідь було заплановано на 2017 рік. Cargill за планом інвестує в проект $100 млн.

Читайте також: Китайська компанія достроково закінчила днопоглиблення частини акваторії Южного

У травні 2017 р. China Harbour Engineering Сompany Ltd. (CHEC) домовилася з АМПУ про проведення днопоглиблювальних робіт у порту "Южний", а також про реконструкцію морського підхідного каналу в "Южному". Бюджет проектів становить 1,065 млрд грн. і 586 млн грн. відповідно. У серпні 2017 р. China Harbour Engineering Сompany Ltd. розпочала роботи у порту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-