Китайська компанія достроково закінчила днопоглиблення частини акваторії Южного

Китайська компанія достроково закінчила днопоглиблення частини акваторії Южного

Укрінформ
Китайська компанія China Harbour Engineering Company Ltd. завершила реалізацію проекту з днопоглиблення частини акваторії морського порту "Южний" до причалу №25 на три місяці раніше запланованого терміну.

Акт прийому-передачі ділянки днопоглиблювальних робіт сьогодні, 30 січня, підписали начальник Южненської філії АМПУ Максим Широков та генеральний директор CHEС в Україні Лінь Тао, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проект з днопоглиблення частини акваторії порту "Южний" до нового причалу номер 25 забезпечить функціонування одного з найбільших терміналів з перевалки зернових вантажів компанії MV Cargo. Це один з потужних інвестиційних проектів портової галузі України, який здійснюється на умовах державно-приватного партнерства. Сьогодні ми завершуємо частину зобов'язань з боку держави, яку взяла на себе Адміністрація морських портів України і успішно її реалізувала", - прокоментував підписання акту міністр інфраструктури Володимир Омелян.

У ході робіт з днопоглиблення було піднято 4,4 млн куб м грунту і досягнуто глибини в 16 м, що дає можливість приймати та обробляти біля новоствореного причалу великотонажні судна типу Panamax.

Роботи розпочалися 20 липня 2017 року, а завершилися на три місяці раніше запланованого терміну.

Читайте також: З 6 лютого спрощуються Правила плавання великотоннажних суден

Як повідомляв Укрінформ, АМПУ реалізує два незалежних один від одного проекти днопоглиблення в порту «Южний». В рамках одного з них здійснюється поглиблення підхідного каналу та акваторії біля причалів №5-6. Новим етапом робіт стане доведення глибин до 21 м. Підрядник - China Harbour Engineering Company Ltd - був визначений в ході тендеру. Вартість реалізації проекту складає 586,045 млн грн, що на 253,56 млн грн менше очікуваної вартості. 

Другий проект передбачає створення водних підходів глибиною 19 м і операційної акваторії глибиною 16 м в районі причалу №25. Договір з підрядником, компанією China Harbour Engineering Company Ltd. Вартість реалізації проекту складає 1,064 млрд грн, планувалося, що роботи будуть завершені у березні 2018 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-