З 6 лютого спрощуються Правила плавання великотоннажних суден

З 6 лютого спрощуються Правила плавання великотоннажних суден

Укрінформ
З 6 лютого 2018 року наберуть чинності зміни до Правил плавання суден у північно-західній частині Чорного моря, Бузько-Дніпровсько-лиманському (БДЛК) і Херсонському морському каналах (ХМК). 

Про це повідомляє прес-служба ДП "Адміністрація морських портів України".

«Лібералізація Правил плавання без загрози зниження рівня безпеки судноплавства стала можливою завдяки реалізації філією АМПУ «Дельта-лоцман» комплексу дій щодо вдосконалення навігаційно-гідрографічного забезпечення великотоннажного судноплавства в регіоні. Ініційовані нами зміни поліпшать інвестиційний клімат у Миколаївській і Херсонській областях, адже вони передбачають збільшення максимально допустимих габаритів суден, які можуть проходити по каналах, зменшення обмежень щодо цілодобового і двостороннього руху суден, а також практично повне скасування вимог щодо обов'язкового буксирного забезпечення», - розповів керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Ще у 2013 році філія «Дельта-лоцман» замовила проведення інженерно-наукових робіт з комплексного аналізу умов забезпечення судноплавства великотоннажних суден по БДЛК і ХМК, зокрема – визначення умов безпечного проведення великотоннажних суден, розміри яких перевищують допустимі, з урахуванням діючих нормативних документів і технічних характеристик судноплавних каналів.

За результатами проведеного аналізу в 2015–2016 роках, було модернізовано навігаційне обладнання на БДЛК і ХМК, що дозволило істотно поліпшити навігаційне забезпечення великотоннажного судноплавства в регіоні у темний час доби і в умовах поганої видимості.

Паралельно з цим, в минулому році було проведено роботу з коригування паспортів БДЛК і ХМК і підготовлено нову редакцію Правил плавання.

Читайте також: Зима прийшла у морський порт Херсона - ввели льодову кампанію

Крім того, філією «Дельта-лоцман» замовлено проведення інженерних пошукових робіт і відповідних наукових розрахунків, націлених на подальший розвиток БДЛК і розширення його пропускної здатності, зокрема, з проектування поетапної реконструкції каналу з метою забезпечення для судів дедвейтом 70,0 тис. т на першому етапі цілодобового руху в односторонньому режимі, на другому - розходження суден в цілодобовому режимі зі створенням зон розходження, і на третьому – цілодобового двостороннього руху суден.

Бузько-Дніпровсько-лиманський канал (БДЛК) і Херсонський морський канал (ХМК) - гідротехнічні споруди державного значення, які забезпечують прохід суден з Чорного моря в морські і річкові порти, термінали, суднобудівні і судноремонтні підприємства Миколаївської та Херсонської областей.

Загальна довжина траси БДЛК - 81,368 км, кількість колін - 12, оголошена прохідна осадка суден -10,3 м. Загальна довжина траси ХМК - 40 км, кількість колін - 3, оголошена прохідна осадка суден - 7,6 м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-