Торік виробництво агропродукції впало на 2,7% - МЕРТ

Торік виробництво агропродукції впало на 2,7% - МЕРТ

Укрінформ
У 2017 році падіння обсягів виробництва сільськогосподарської продукції, за попередніми даними, становило 2,7% порівняно зі зростанням на 6,3% у 2016 році.

Про це йдеться в аналітичній довідці "Сільське господарство: підсумки 2017 року", яка оприлюднена на сайті Мінекономіки.

"У 2017 р. (п/п) обсяги виробництва продукції (рослинництва — ред.) скоротилися на 3,6% («мінус» 3,8% у січні-листопаді 2017р. та «плюс» 9,9% у 2016р.) через нижчу врожайність більшості с/г культур внаслідок несприятливих погодних умов у період їх вегетації, дозрівання та проведення збору, незважаючи навіть на більші посівні площі (на 1,5% порівняно з 2016р.)", - зазначили в Мінекономіки.

За попередніми розрахунками Мінагрополітики, за підсумками 2017 року (п/п) виробництво продукції тваринництва скоротилося на 0,4% («мінус» 0,3% у січні- листопаді 2017р. та «мінус» 2% у 2016р.)

Читайте також: Українськими томатами та яблуками зацікавились у Сінгапурі та Малайзії - OОН

Основними причинами падіння виробництва рослинницької продукції, як зазначається в аналітиці міністерства, стало отримання меншого обсягу врожаїв більшості с/г культур внаслідок зниження врожайності на тлі несприятливих погодних умов у період їх вегетації, дозрівання та збирання.

У тваринництві причиною зниження показників у Мінекономіки називають складну епізоотичну ситуація у свинарстві та високу витратність виробництва, в першу чергу, у господарств населення.

У аналітичній довідці зазначається, що у першому кварталі 2018 року очікується незначне зростання індексу с/г продукції, який через сезонність с/г виробництва формуватиметься за рахунок виключно тваринницької продукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-