Аналітики прогнозують падіння долара

Аналітики прогнозують падіння долара

Укрінформ
Поточного тижня в Україні очікується продовження падіння курсу долара, ціна на безготівковий долар може опуститися через тиждень до 27,7 грн.

Про це йдеться у щотижневому прогнозі форекс-компании "Альпарі", який є у розпорядженні Укрінформу.

"Цього тижня ми очікуємо продовження падіння курсу долара. Безготівковий долар може опуститися через тиждень до 27,7 грн, а готівковий долар у банках торгуватиметься близько 27,5/27,9 грн", - йдеться у повідомленні.

В "Альпарі" відзначають, що минулого тижня курс долара до гривні перейшов від зростання до істотного падіння та опустився з минулого понеділка на усіх сегментах валютного ринку на 1,0-2,5%. Так, з минулого понеділка офіційний курс долара США, встановлюваний НБУ, знизився з 28,84 грн до 28,55 грн, або на 1,0%. Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, за цей же час знизився з 28,88 грн до 28,28 грн, або на 2,1%.

Читайте також: Нацбанк зміцнив офіційний курс гривні до 28,55

Як підкреслюють в компанії, прогнози про те, що зростання долара на початку року носило сезонний характер, і незабаром зміниться його зниженням, повністю виправдовуються. Досить було експортерам збільшити свою активність, а разом з нею - пропозицію валюти, як маятник курсу тут же гойднувся у зворотний бік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-