Адміністрація морпортів отримала статус спостерігача в Європейській організації

Адміністрація морпортів отримала статус спостерігача в Європейській організації

Укрінформ
Адміністрація морських портів України (АМПУ) отримала статус спостерігача в Європейській організації морських портів (European Sea Ports Organization - ESPO). 

Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет ESPO в Брюсселі, повідомляється на сайті АМПУ.

«Входження АМПУ в ESPO - важливий крок інтеграції України в міжнародну транспортну інфраструктуру. Україна тепер офіційно - частина європейського портового співтовариства. Крім того, членство в ESPO дозволить нам перейняти кращі європейські практики організації роботи портів. Це крок також важливий з точки зору реалізації дорожньої карти щодо імплементації нормативних документів ЄС в сфері морського транспорту, затвердженої Кабінетом міністрів України», - сказав керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Зазначається, що офіційне представлення АМПУ членам і спостерігачам ESPO відбудеться в ході Генеральної асамблеї 30 травня в Роттердамі. Після цього, з 30 травня по 1 червня, АМПУ візьме участь в щорічній конференції і роботі технічних комітетів ESPO.

Читайте також: Уряд затвердив річний фінплан порту "Южний" з чистим прибутком 468 мільйонів

В АМПУ також наголосили, що існує два види членства в складі ESPO: повне членство (full membership) і членство в якості спостерігача (observer membership). Але оскільки Україна не є країною-членом ЄС, АМПУ має можливість приєднатися до ESPO виключно в статусі спостерігача.

Таким чином, АМПУ отримує право делегувати одного свого представника на засідання Генеральної асамблеї ESPO, відвідувати і брати участь в роботі всіх технічних комітетів, мати доступ до внутрішньої бази даних ESPO з останньою інформацією про політику ЄС, у сфері інвестицій та грантів, а також можливість для індивідуальних запитів інформації через Генерального секретаря Організації.

ESPO існує з 1993 року і об'єднує портові адміністрації країн Європейського Союзу. На сьогодні її членами є портові адміністрації та національні портові асоціації країн-членів Європейського Союзу: Бельгії, Болгарії, Великобританії, Данії, Кіпру, Фінляндії, Франції, Німеччини, Греції, Ірландії, Італії, Латвії, Литви, Мальти, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Словенії, Іспанії, Швеції, Хорватії та Естонії.

ESPO відкрита для членів-спостерігачів з країн, що є сусідами з ЄС. Зокрема, статус спостерігача в організації мають Ізраїль і Ісландія.

ESPO постійно працює над розробкою регуляторних документів міжнародного рівня для покращення роботи та підвищення якості послуг портової галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-