Делегація з України прибула на українсько-баварський економічний форум - МЕРТ

Делегація з України прибула на українсько-баварський економічний форум - МЕРТ

Укрінформ
Українська делегація на чолі з першим віце-прем'єр-міністром, міністром економічного розвитку і торгівлі Степаном Кубівим прибула на українсько-баварський економічний форум.

Про це повідомляє прес-служба МЕРТ на своїй сторінці у facebook. 

«Німеччина є одним з найголовніших торгових партнерів України в ЄС. Сьогодні українська делегація на чолі з Степаном Кубівим прибула на українсько-баварський економічний форум, щоб поглибити співпрацю між країнами», - йдеться в повідомленні.

За 9 місяців 2017 року двостороння торгівля між Україною і Німеччиною зросла на 27% у порівнянні з аналогічним періодом 2016, а загальний товарообіг склав майже $6,6 млрд. Український експорт до Німеччини зріс на 23,1% та становив $1,6 млрд. Найбільш популярними експортними товарами стали електричні машини, насiння і плоди олійних рослин, руда, деревина та вироби з металів. 

Водночас, Україна залишається привабливою з точки зору інвестицій для німецьких компаній. За 9 місяців 2017 року розмір інвестицій в нашу країну зріс на $213 млн. Станом на 1 жовтня 2017 Німеччина інвестувала в економіку України $1,8 млрд, із яких $1,1 млрд - інвестиції в промисловість. 

Читайте також: Україна стала лідером з експорту лиж до ЄС — МЕРТ

Найбільш популярним напрямом для німецьких інвестицій в Україні є виробництво автозапчастин та комплектуючих. 

Під час баварського форуму Кубів зустрінеться з Державним міністром економіки і комунікацій, енергетики і технологій Баварії Ільзою Айгнер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-