Омелян певен, що високошвидкісний рух збільшить прибуток Укрзалізниці

Омелян певен, що високошвидкісний рух збільшить прибуток Укрзалізниці

Укрінформ
Запровадження високошвидкісного руху є найважливішим шляхом розвитку ринку залізничних пасажирських та вантажних перевезень.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє Урядовий портал.

«Це зумовлено, по-перше, необхідністю виведення пасажирських залізничних сполучень на принципово новий якісний рівень, який забезпечить зростання мобільності населення, та, по-друге, необхідністю збереження існуючого пасажиропотоку та залучення додаткових пасажиропотоків, що дозволить збільшити прибутки», - підкреслив Омелян.

За його словами, цей крок розвине транзитний потенціал держави від здійснення перевезень і зменшить час на перевезення вантажів у внутрішньому сполученні.

Читайте також: Укрзалізниця винайшла механізм, що унеможливить корупційні схеми

«Зважаючи на світовий досвід, для впровадження високошвидкісного залізничного руху необхідно підготувати технічні регламенти, національні стандарти, що містять правила і методи досліджень (випробувань) і вимірювань, відповідну нормативну базу тощо. Враховуючи, що ПАТ «Укрзалізниця» володіє великим потенціалом, як технічним, так і досвідом з розробки проектів та їх реалізації, товариство має виступати лідером та ініціатором даного питання», - зазначив керівник відомства.

Міністр інфраструктури висловив думку, що першим напрямком, де могли б реалізуватись технології швидкісного руху, може стати сполучення Київ-Одеса, Київ - Львів, а в перспективі цю роботу можна продовжити на розвиток сполучення з країнами ЄС та інтеграцією української залізничної системи в європейську, зокрема у напрямку Польщі, Австрії, Угорщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-