Боротись з рейдерами фермерам допомагатиме Центр юридичної допомоги

Боротись з рейдерами фермерам допомагатиме Центр юридичної допомоги

Укрінформ
При Асоціації фермерів та приватних землевласників України (АФЗУ) почав працювати Центр юридичної допомоги фермерам.

Про це повідомляє «АgroNews.ua».

«У фермерів об’єктивно немає часу занурюватися в юридичні глибини через заклопотаність оперативною діяльністю, тим паче в Україні доволі недосконале законодавство, яке ще й часто змінюється. Тому важливо вчасно звертатися до юристів. Щоб допомогти членам асоціації ми створили Центр юридичної допомоги фермерам, який надасть можливість отримати первинну юридичну допомогу. Окрім того у випадку рейдерської загрози ми зможемо публічно підняти проблему в ЗМІ і задіяти існуючі антирейдерські штаби як на національному, так і на регіональному рівні», - заявив член ради АФЗУ Іван Слободяник.

За його словами, найчастішими проблемами фермерів на сьогодні є питання, пов’язані із земельними правовідносинами, зокрема, відносинами з місцевими Держгеокадастрами. 

Окрема поширена і давня проблема для АПК  – це рейдерство.

"До речі, частенько рейдери використовують такий інструмент тиску, як відкриття кримінальних справ проти фермерів, з усіма відповідними наслідками – обшуками, допитами і навіть арештами. Тому фермерам потрібно проводити превентивні заходи для того, щоб мінімізувати ризики таких атак. Необхідно завжди бути готовим до «непроханих гостей», які можуть завітати зненацька – працівники СБУ, Нацполіції, ДФС, інспектори праці тощо", - зазначив Слободяник.

Читайте також: Гройсман: Цьогоріч реалізуємо низку програм з підтримки тваринництва

Також  юристи Центру готові допомагати сільгоспвиробникам з договорами оренди земельних ділянок, проблеми з якими також є досить поширеними.

Загалом, Центр юридичної допомоги фермерам покликаний забезпечувати сільгоспвиробників безкоштовною первинною юридичною допомогою і можливим подальшим супроводом. 

Окрім того, АФЗУ організовує семінари, які присвячує найактуальнішим проблемам – від взаємовідносин з контролюючими та правоохоронними органами до інструментів фінансування фермерських господарств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-