Порошенко підписав закон про гігієну і безпечність кормів

Порошенко підписав закон про гігієну і безпечність кормів

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон «Про безпечність та гігієну кормів», який сприятиме зростанню виробництва кормів та зменшить фінансове та адміністративне навантаження на операторів ринку.

Про це повідомляє Держспоживслужба. 

"Закон направлений на створення умов розвитку ринку кормів в Україні та, зокрема, сприятиме зростанню виробництва якісних кормів, а також надасть можливість зменшити фінансове та адміністративне навантаження на операторів ринку запровадить еквівалентні європейському законодавству норми. Крім того, документ підвищить рівень захисту здоров'я тварин, а також є важливою ланкою харчового ланцюга "від лану - до столу", - наголосили у профільному відомстві.

У цьому законі визначаються правові та організаційні засади виробництва, обігу, маркування та представлення кормів, регулювання відносин між органами виконавчої влади та операторами ринку кормів.

Читайте також: Україна експортувала понад 21 мільйон тонн зернових на 1 січня - Держспоживслужба

Крім цього, законом вносяться зміни до Законів України «Про ветеринарну медицину», «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» та деякі інші закони.

Закон «Про безпечність та гігієну кормів» набирає чинності через два роки з дня його опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-