Вбивство на субмарині: капітану “Наутілуса” загрожує довічний термін

Вбивство на субмарині: капітану “Наутілуса” загрожує довічний термін

Укрінформ
Данському винахіднику Петеру Мадсену висунули звинувачення у вбивстві шведської журналістки Кім Валль на субмарині "Наутілус".

Про це пише Європейська правда з посиланням на Aftonbladet.

Мадсена звинуватили у сексуальних злочинах, вбивстві та нарузі над мертвим тілом. Прокурор вважає, що звинувачення у сексуальному насильстві обумовлене характером травм вбитої журналістки.

Прокурор не має даних про те, як конкретно загинула Кім Валль, однак вважає, що Мадсен або перерізав їй горло, або задушив.

Сам винахідник раніше наполягав на тому, що не вбивав Кім Валль, вона отруїлася чадним газом, однак визнав, що розчленував її тіло, коли зрозумів, що вона мертва, і викинув у море. Для чого він це зробив, Мадсен не пояснив.

Він декілька разів змінював свої свідчення.

Прокурор вважає, що Мадсен планував вбивство заздалегідь.

Нагадаємо, 10 серпня Кім Волл вирушила на інтерв'ю з данським бізнесменом та винахідником Петером Мадсеном, який створив найбільший в світі приватний саморобний підводний човен "Наутілус". Інтерв'ю відбувалося на човні. 11 серпня після початку розшуку журналістки, поліція знайшла "Наутілус", на якому був Петер Мадсен, але не було Кім Волл. Петера Мадсена затримали за підозрою в вбивстві.

22 серпня в морі знайшли понівечене обезголовлене тіло, яке згодом експерти ідентифікували як тіло пані Волл. У "Наутілусі" виявили сліди крові, які також належали журналістці.

7 жовтня данська поліція, яка розслідує вбивство Кім Волл, знайшла в морі її голову та ноги, а також особисті речі. Вони знаходилися у пластикових пакетах, де також були "важкі металеві деталі", які дозволили їм зануритися в воду. Пакети знайшли неподалік він місця, де було виявлене тіло Кім Волл.

Читайте також: Вбивство на субмарині: Мадсен зізнався, що розчленував журналістку

Експертиза підтвердила, що голова Кім Волл не має ніяких ознак перелому. Нагадаємо, підозрюваний в вбивстві журналістки Петер Мадсен стверджував, що Кім Волл загинула внаслідок нещасного випадку: за його словами, на човні її нібито вдарило люком, після чого він вирішив поховати її в морі. Натомість слідство виявило, що Кім Волл було завдано 15 ножових поранень. Суд постановив залишити підозрюваного під вартою на чотири місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-