Нафтогаз vs Газпром: Росія не оскаржуватиме рішення Стокгольмського арбітражу

Нафтогаз vs Газпром: Росія не оскаржуватиме рішення Стокгольмського арбітражу

Укрінформ
Російський "Газпром" не планує оскаржувати рішення Стокгольмського арбітражного суду щодо спору з українським "Нафтогазом".

Про це заявив журналістам заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв, передає ТАСС.

"Там нічого нового немає. Рішення арбітражу набуло чинності. Навіщо?", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи буде холдинг оскаржувати рішення суду.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня НАК "Нафтогаз України" заявила про перемогу в Стокгольмському арбітражі у справі щодо контракту на постачання газу по всіх спірних питаннях.

За даними компанії, арбітражний суд повністю відхилив вимоги "Газпрому" за положенням "бери або плати" на суму $56 млрд.

Крім того, "Нафтогаз" домігся зменшення майбутніх обов'язкових річних обсягів більш ніж в 10 разів відповідно його фактичних потреб в імпорті газу.

Читайте також: Україна у Стокгольмі уникла загрозу дефолту - Порошенко

Водночас у російському "Газпромі" заявили, що Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма 22 грудня зобов'язав НАК "Нафтогаз України" сплатити на користь "Газпрому" суму простроченої заборгованості за постачання газу в розмірі $2,019 млрд.

"Нафтогаз" судиться з "Газпромом" з 2014 року з двох великих питань - ціни на російський природний газ і транзит газу.

В обох випадках російська сторона подавав зустрічні позови до України. Сукупна сума позовних вимог НАК "Нафтогаз України" до "Газпрому" понад $42,5 млрд, зустрічних вимог "Газпрому" – $47,1 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-