Гройсман: Зростання економіки – фундаментальна мета року

Гройсман: Зростання економіки – фундаментальна мета року

Укрінформ
Минулий, 2017 рік став роком початку фундаментальних змін у соціальній сфері – передусім в освіті, медицині, пенсійній системі, а головне завдання на 2018 – впровадження важливих перетворень в економіці.

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман на зустрічі з представниками експертного середовища, повідомляє Урядовий портал.

"Рухаємося далі і розраховуємо, що зможемо вже в січні виходити на ухвалення рішень. Нам потрібен економічний ріст – і це фундаментальна мета, яку ми ставимо на цей рік", - сказав Гройсман.

Глава уряду ініціював дискусію для обговорення "дорожньої карти" спільної роботи на 2018 рік і визначення акцентів, які протягом найближчих місяців мають стати основою ключових для держави рішень. Він нагадав, що в березні минулого року у колі експертів вдалося напрацювати пакет рішень щодо освіти, охорони здоров’я, і восени вони були ухвалені на законодавчому рівні. Зараз на порядку денному – питання приватизації, формування дерегуляційних ініціатив, Служби фінансових розслідувань.

Учасники наради підкреслили, що успіхи в економіці дозволять завести Україну "на радари" великих інвесторів, які, насправді, чекають масштабної і прозорої приватизації, удосконалення фінансової дисципліни та боргової політики, запровадження антикорупційних програм, а також наведення ладу в енергетиці – перш за все, на ринку газу – як у сегменті видобутку, так і в сегменті демонополізації цієї сфери.

Читайте також: Порошенко запевнив, що найгірше в українській економіці вже позаду

Не менш важливі питання – подальша реформа роботи Державної фіскальної служби, продовження співпраці з міжнародними фінансовими організаціями, удосконалення системи надання субсидій, а також формування рішень щодо запровадження накопичувальної пенсійної системи, зокрема для військових.

Як зазначали експерти, торік уряд довів свою здатність генерувати необхідні ініціативи і проводити їх через парламент. Цей досвід став у пригоді в контексті соціальних перетворень, а тепер придасться для реформ в економіці.

У свою чергу Гройсман підкреслив, що закладений на 2018 рік орієнтир зростання економіки потребує рішень, які дозволять сформувати ефективний інвестиційний клімат, провести прозору і результативну приватизацію, окреслити цілі земельної реформи, продовжити реформу державного управління, здійснити інші кроки. Саме тому він запропонував експертам скласти попередній план дій з найактуальніших тем і проблем, який буде опрацьований на рівні уряду з метою впровадження необхідних рішень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-