Гройсман: Україна стане брендом, яким будемо пишатися

Гройсман: Україна стане брендом, яким будемо пишатися

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман впевнений, що Україна має всі можливості стати світовим брендом, місцем створення інноваційного продукту в найбільш популярних сферах і на нових ринках, яким будуть пишатися.

Про це він сказав під час зустрічі з молодими підприємцями – засновниками найбільш успішних українських стартапів, визнаних у світі і популярних в країнах Європи, Близького Сходу, Середньої Азії, повідомляється на Урядовому порталі. 

"Нам важливо потроху змінювати спосіб мислення – відходити від так званого секторального поділу. Приміром, ми говоримо, що сектор агро чи ІТ – це рушії економіки. І це правда. Але навіть коли говоримо про аграріїв, ми розуміємо, що по більшості випадків маємо справу з сировиною та експортом саме сировини. А потрібно говорити про продукт. Це і є креативна індустрія, зміна підходів", - сказав глава уряду.

Гройсман підкреслив, що орієнтир роботи уряду, а саме питання економіки та створення нормальних умов розвитку підприємництва, не "прості слова". "Я веду постійний діалог з бізнесом. Ми спілкуємося, розуміємо один одного, напрацьовуємо рішення. Цілі та завдання у нас однакові. Я готовий обговорювати різні програми і точкові рішення, які дозволять серйозно просунутися вперед", - сказав Прем’єр-міністр.

Читайте також: Гройсман вважає, що офіс реформ КМУ працює ефективно

Як зазначається в повідомленні, учасники зустрічі підкреслили, що Україна може стати лідером на багатьох нових ринках, оскільки має в активі прогресивні напрацювання. Серед прикладів – використання дронів, передусім в галузі агровиробництва, ринок он-лайн освіти, в тому числі освіти для державних службовців – кураторів реформ. Український он-лайн курс з питань децентралізації, реалізований на одній з вітчизняних освітніх платформ, виявився одним з найбільш популярних в світі. Наразі готуються аналогічні курси з питань кібербезпеки та використання можливостей системи ProZorro. Не менш важливі розробки в системі майнингу та використання нейротехнологій.

"Для мене важливо, аби Україна стала сильною і розумною державою. І для цього я готовий збирати однодумців", - сказав Прем’єр-міністр.

Він запросив підприємців згодом провести ще одну подібну зустріч, під час якої обговорити конкретні ідеї та ініціативи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-