Місцеві бюджети отримають 100% єдиного податку від аграріїв

Місцеві бюджети отримають 100% єдиного податку від аграріїв

Децентралізація
Укрінформ
У 2018 році місцеві бюджети отримають 100% єдиного податку, що сплачується сільгоспвиробниками, а також 5% рентної плати за користування надрами для видобування нафти, газу та газового конденсату.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

“Є деякі новації щодо доходів місцевих бюджетів. Вони отримають 5% рентної плати за користування надрами для видобування нафти, газу та газового конденсату. Зарахування рентної плати здійснюватиметься у таких розмірах: 3% – до бюджетів міст обласного значення, ОТГ, 2% – до обласних бюджетів, 2% – до районного бюджету, 1% – до сільських, селищних, міських (міст районного значення) бюджетів. Також із цього року до місцевих бюджетів зараховуватимуть 100% єдиного податку, що сплачується платниками четвертої групи – сільгоспвиробниками, торік зараховували 86%”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На прямі міжбюджетні відносини перейшли 665 громад - Зубко

Віце-прем’єр наголосив, що держава і надалі фінансово підтримуватиме проекти інвестиційного та регіонального розвитку. Відповідні кошти передбачено держбюджетом. Зокрема, 6 млрд грн – за рахунок ДФРР, 5 млрд – субвенція на соціально-економічний розвиток територій, 1,9 млрд – субвенція на формування інфраструктури ОТГ, 5 млрд грн – субвенція на розвиток медицини у сільській місцевості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-