Експерти спрогнозували курс долара на тиждень

Експерти спрогнозували курс долара на тиждень

Укрінформ
Поточного тижня в Україні очікується помірне зростання долара до 28,3 грн на безготівковому та до 28,5 грн на готівковому ринку.

Про це йдеться у щотижневому прогнозі форекс-компанії "Альпарі", який є у розпорядженні Укрінформу.

"Найближчого тижня ми очікуємо продовження помірного зростання долара на фоні його зміцнення до інших світових валют, і, зокрема, до євро. Безготівковий долар(офіційний курс та його вартість на міжбанку) може піднятися до 28,3 грн, а готівковий долар у банках торгуватиметься по 28,2/28,5 грн", - відзначив старший аналітик Альпарі Вадим Іосуб.

Минулого тижня курс долара до гривні на різних сегментах валютного ринку збільшився на 0,5-0,8%.

Читайте також: Українські олігархи купили в Курченка компанію з "грошима Януковича" - ЗМІ

Так, з минулого вівторка офіційний курс долара США, встановлений НБУ, збільшився з 28,07 грн до 28,20 грн, або на 0,5%. Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, за цей же час продемонстрував аналогічну динаміку. Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку в банках піднялися за тиждень з 27,77/28,20 до 28,00/28,34. Таким чином, купівля збільшилася на 0,8%, а продаж піднявся на 0,5%. При цьому спред між середнім продажем і середньою купівлею звузився з 1,6% до 1,2% за рахунок більш швидкого зростання купівлі порівняно з продажем. На думку аналітиків "Альпарі", це деякою мірою свідчить про відсутність ажіотажу на готівковому валютному ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-