Глобальний світовий борг сягнув рекордного показника

Глобальний світовий борг сягнув рекордного показника

Укрінформ
Глобальний світовий борг у третьому кварталі 2017 року виріс до рекордних 233 трильйонів доларів, що на 16 трильйонів більше, ніж на кінець 2016 року.

Такі дані оприлюднив Інститут міжнародних фінансів. 

«Найвищі показники заборгованості приватного нефінансового сектора демонструють Канада, Франція, Гонконг, Південна Корея, Швейцарія та Туреччина», - йдеться у дослідженні інституту.

Водночас, четвертий квартал поспіль спостерігається скорочення співвідношення боргу до валового внутрішнього продукту. Це пояснюється економічним зростанням. Відповідно до даних дослідження, співвідношення становить близько 318%, що на 3% нижче показника третього кварталу 2016 року.

Читайте також: Управляти державним боргом Україні допоможуть у Світовому банку

"Поєднання факторів, включаючи синхронізацію між потенційним глобальним зростанням, підвищенням рівня інфляції (Китай, Туреччина) та зусиллями щодо запобігання дестабілізуючому нарощуванню боргів (Китай, Канада), -  все це сприяло зниженню", - підкреслюють аналітики.

Тим не менш, вказують дослідники, боргові накопичення можуть стати гальмом для центральних банків, що намагаються підвищувати процентні ставки, непокоячись про можливість обслуговування боргу глобальними компаніями та урядами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-