OpenMarket запускає

OpenMarket запускає "голландські" аукціони для реалізації банківських активів

Укрінформ
Торговельний майданчик OpenMarket (ДП “СЕТАМ” Міністерства юстиції України) розпочинає продаж банківських активів за системою редукціонів – торгів з поступовим зниженням ціни. 

Про це повідомляє Міністерство юстиції України, в управлінні якого знаходиться ДП “СЕТАМ”. 

"Голландський аукціон розпочинається з високої ціни, яка поступово знижується, до досягнення ціни продажу товару. Це зворотний процес англійських аукціонів, де товар починає продаватися за мінімальною ціною, а претенденти ведуть боротьбу за рахунок збільшення своєї пропозиції. Перший пакет лотів виставив VTB BANK (Україна) на загальну суму 10,6 млрд грн - це права вимоги до позичальників-юридичних осіб. Ця система в цілому сприятиме успішній реалізації активів, чия балансова вартість дещо відрізняється від ринкової», - зазначив генеральний директор ДП “СЕТАМ” OpenMarket Віктор Вишньов.

Спеціалісти OpenMarket вважають, що редукціон має низку переваг і дає змогу встановити реальну ринкову ціну лоту на певні категорії товарів.

«OpenMarket вкотре доводить, що може бути гнучким і здатним проводити будь-які типи аукціонів з використанням інноваційної технології Blockchain", - наголосив, зокрема, Вишньов. 

Читайте також: Реалізовувати майно через СЕТАМ готові 14 органів місцевого самоврядування

Як відомо, редукціон – це процедура проведення електронних торгів з пониженням ціни. Зниження ціни можливе доти, доки не виявиться охочий укласти договір, але не нижче граничної вартості, яка встановлюється продавцем.

У разі надходження першої ставки від будь-якого допущеного учасника, торги переходять у режим класичного аукціону на підвищення і подальше зменшення актуальної ціни припиняється.

Як повідомляв Укрінформ, OpenMarket провів перший у світі аукціон з використанням інноваційної криптографічної технології Blockchain 6 вересня 2017 року. Всі торги OpenMarket переведено на технологію Blockchain. Кожен учасник аукціону може перевірити чесність проведення аукціону на сайті blockchain.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-