НБУ про інфляцію-2018: Має бути 6%, однак прогноз може змінитись

НБУ про інфляцію-2018: Має бути 6%, однак прогноз може змінитись

Укрінформ
У Національному банку не переглядають цілі з інфляції, на кінець 2018 року у 6% з відхиленням у 2%, у той час не відкидають ймовірності, що прогноз щодо рівня інфляції на цей період може змінюватись.

Про це в інтерв'ю для Радіо Вєсті розповів заступник голови Національного банку Олег Чурій, повідомляє прес-служба регулятора на своїй сторінці у Facebook. 

«Національний банк не переглядає цілі з інфляції - як і раніше, на кінець 2018 року ціль становить 6+/-2 в.п., у той час як прогноз щодо рівня інфляції на цей період може змінюватись», - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначають, що регулятор проводить валютну лібералізацію поступово, відштовхуючись від макроекономічних умов. Якщо умови дозволяють знімати обмеження більш активно, НБУ це робить. Однією з основних передумов, необхідних для продовження активної лібералізації валютного регулювання є продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Читайте також: НБУ цьогоріч має перерахувати до бюджету понад 50 мільярдів

Як повідомляв Укрінформ, держбюджет-2018 побудований на прогнозі зростання ВВП на 3% за інфляції 9%, а також на курсі гривні 30,1 грн/$1 на кінець 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-