НБУ з 4 січня оновлює вимоги до організації інспекційних перевірок банків

НБУ з 4 січня оновлює вимоги до організації інспекційних перевірок банків

Укрінформ
Національний банк України з 4 січня 2018 року оновлює вимоги до організації та проведення інспекційних перевірок банків та інших осіб, які охоплюються наглядовою діяльністю Нацбанку.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

«Національний банк України оновив вимоги до організації та проведення інспекційних перевірок банків та інших осіб, які охоплюються наглядовою діяльністю Національного банку. Зокрема, регулятор переглянув підходи до планування та проведення інспекційних перевірок, а саме: передбачено затвердження планів інспекційних перевірок Правлінням Національного банку, структуровано етапи здійснення інспекційної перевірки та чітко визначені права та обов'язки інспекторів, керівників  та працівників об'єкта перевірки», - йдеться в повідомленні.

Зміни також передбачають  внесення результатів інспекційних перевірок на розгляд Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем НБУ та врахування рекомендацій за результатами такого розгляду. Окрім того, визначено порядок дій інспекторів НБУ у разі вчинення протидії з боку об'єкта інспекційної перевірки, чи створення його представниками перешкод для належного її проведення.

Читайте також: НБУ розширює можливості з підтримки довгострокової ліквідності банків

Зазначені зміни внесені до Положення про планування та порядок проведення інспекційних перевірок постановою Правління Національного банку України від 28 грудня 2017 року №145, яка набирає чинності з 04 січня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-