Гройсман анонсував навесні прорив у дорожній сфері

Гройсман анонсував навесні прорив у дорожній сфері

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив керівництву Міністерства інфраструктури та Державного агентства автомобільних доріг «Укравтодор» максимально швидко провести всі необхідні підготовчі роботи, аби вже в березні приступити до виконання плану будівництва та ремонту доріг.

Про це Глава уряду сказав під час спеціальної наради з питань розвитку дорожнього господарства, повідомляє прес-служба Кабміну.

“Увага - будівництву доріг та їх безпеці. З настанням сезону, треба почати серйозне будівництво аби забезпечити прорив в дорожній сфері. Так само нам потрібно здійснити модернізацію та придбання нової техніки для будівництва та утримання доріг”, - сказав Гройсман.

Він нагадав, що в 2018 році загальний обсяг фінансування дорожніх робіт сягне 47 млрд грн. При цьому, за його словами, ефективним інструментом управління галузі стане Дорожній фонд, який розпочинає роботу, а також активне залучення місцевої влади та зростаючих місцевих ресурсів до програм дорожнього будівництва.

Як зазначили в урядовій прес-службі, учасники наради відзначили, що в 2017 році обсяг ремонту доріг склав 2100 км, що стало найвищім показником за останні 5 років. План на 2018 рік – більш амбітний і враховує відновлення та будівництво як доріг місцевого значення, так і доріг державного значення. Мова, передусім, про коридор «Go highway», проект будівництва дороги Львів – Тернопіль - Херсон – Одеса, який з’єднає західний кордон з портами України, а також про інші важливі дороги, які в тому числі входять до складу міжнародних транспортних коридорів в напрямку Сходу та Півдня. Озвучений орієнтир повністю відображений в середньостроковій стратегії розвитку дорожньої галузі до 2022 року.

Читайте також: В Україні запрацював Дорожній фонд: на дороги виділять 47 млрд

Одночасно сторони домовилися опрацювати механізми стимулювання розвитку галузі дорожного машинобудування – передусім, в сегменті експлуатаційної техніки та техніки для утримання доріг.

“Нам потрібно також провести обстеження вже побудованих доріг і в разі необхідності притягти до відповідальності тих, хто виконав роботу неякісно. Так само серйозного контролю вимагає система утримання місцевих доріг та питання використання ресурсів. Кожна дорога має отримати максимально ефективне (будівельне) рішення”, - додав Прем’єр-міністр.

Глава уряду також повідомив, що найближчими днями проведе аналогічну нараду з керівниками областей, аби визначити ступінь готовності місцевих органів влади до виконання дорожніх планів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-