Кредит ЄБРР дозволить Укрзалізниці реалізувати важливий  проект  - Кравцов

Кредит ЄБРР дозволить Укрзалізниці реалізувати важливий проект - Кравцов

Укрінформ
Головною метою підписання Гарантійної угоди про виділення ЄБРР кредиту Укрзалізниці в обсязі 150 млн євро є залучення ПАТ «Укрзалізниця» кредитних коштів ЄБРР на будівництво другої колії, електрифікації та модернізації систем сигналізації і зв'язку на напрямку Долинська - Миколаїв - Колосівка.

Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

В.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов зазначив, що це отримання кредиту є результатом спільних зусиль уряду України, міністерств інфраструктури, закордонних справ, мінфіну, мінюсту, мінекономрозвитку та компанії.

«Це один із ключових інвестиційних проектів у 2018 році, який ми презентували на засіданні Кабінету міністрів України. Він знаковий не лише для Укрзалізниці, а й України в цілому, адже дозволить розширити експортні можливості країни через порт Миколаєва. Завершити роботи планується до 2021 року. Щорічний економічний ефект завдяки реалізації проекту складе 722 млн грн», - розповів Кравцов.

Він також зазначив, що ПАТ «Укрзалізниця» тримає курс на масштабне оновлення інфраструктури та рухомого складу для підтримки розвитку національної економіки, реалізації експортного потенціалу. «На ці цілі ми плануємо у 2018 році спрямувати найбільше інвестицій за останні роки. Укрзалізниця - системна компанія, яка чітко усвідомлює рівень відповідальності за забезпечення експортного потенціалу країни та ефективної логістики, що сприятиме розвитку економіки країни», - зауважив в.о. голови правління товариства.

Фінансування проекту здійснюватиметься за рахунок залучених кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку під державні гарантії в обсязі – 150 млн євро. Джерелом співфінансування проекту будуть залучені кошти Європейського інвестиційного банку за Фінансовою угодою, яку було підписано у грудні минулого року.

Читайте також: ЄБРР надав €150 мільйонів кредиту Укрзалізниці

Реалізація проекту дасть змогу збільшити пропуск вантажів у напрямку миколаївських портів; скоротити термін їх доставки, знизити собівартість перевезень, оскільки співвідношення витрат між теплотягою та електротягою 5 разів, поліпшити екологічну ситуацію в регіоні та додатково створити близько 300 кваліфікованих робочих місць.

Як раніше повідомляв Укрінформ, відповідну Угоду було підписано сьогодні, 30 грудня 2017 року, в Міністерстві інфраструктури України. Загальна вартість проекту становить орієнтовно 300 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-