В аеропорту

В аеропорту "Херсон" очікують на лоукостерів, переговори з Ryanair уже в плані

Укрінформ
Міжнародний аеропорт "Херсон" планує залучити лоукостерів до польотів на Херсонщину і компенсуватиме втрати від цього для свого бюджету розвитком неавіаційної діяльності підприємства.

Про це поінформував  директор комунального підприємства Херсонської обласної ради "Херсонські авіалінії" Віталій Кучерук на церемонії відкриття в аеропорту реконструйованих перону для літаків, аванперону та двох руліжних доріжок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми хочемо залучити авіакомпанії типу лоукост, але за авіаційний приліт вони платять  дуже мало. І ми не виживемо. Тому ми змушені займатися неавіаційною діяльністю. Це і реклама, це і аренда, а також автостоянка", - розповів Кучерук.

За його словами, у 2017 році в аеропорту "Херсон" зросли внутрішні витрати. "Ми збільшили робочі місця у зв'язку із більшою кількістю рейсів. У нас дуже серйозно виріс фонд заробітної плати", - зазначив керівник "Херсонських авіаліній".

Як він акцентував, у Херсонському аеропорту "зробили всю лінійку рейсів: міжнародний рейс Turkish Airlines, внутрішні рейси - авіакомпанія МАУ літає на Київ, причому двічі на день, відкрили лінійку чартерних рейсів - на Анталію, в Шарм–еш–Шейх".

Кучерук також повідомив, що особливою популярністю у пасажирів, які відлітають з Херсона в Шарм–еш–Шейх, користується нічна автостоянка аеропорту, на якій вони можуть тижнями безпечно лишати свої машини, на яких прибули в Херсонський аеропорт.

Читайте також: Омелян дає 200% гарантії, що наступного року Ryanair буде в Україні

Як повідомляв Укрінформ, голови Херсонської облдержадміністрації та обласної ради разом із керівником міжнародного аеропорту "Херсон" проведуть переговори в Ірландії з керівництвом відомого лоукостера Ryanair щодо можливості здійснення цією авіакомпанією польотів на Херсонщину. Поїздка і переговори з керівництвом Ryanair заплановані на кінець січня - початок лютого 2018 року.

27 грудня 2011 року на сесії Херсонської обласної ради депутати прийняли рішення про створення комунального підприємства обласної ради - "Херсонські авіалінії", якому 4 жовтня 2012 року було офіційно передано майно цілісного майнового комплексу "Аеропорт "Херсон". Херсонський аеропорт з 2006 року не приймав літаки і до весни 2013 року був фактично непрацюючим підприємством. 10 квітня 2013 року аеропорт офіційно відновив роботу, проте до 27 липня 2013 року він використовувався лише для здійснення чартерних рейсів за кордон та по Україні. З 27 липня 2013 року звідси було розпочато також регулярні авіарейси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-