Рахунки ПриватБанку заарештували, щоб стягнути

Рахунки ПриватБанку заарештували, щоб стягнути "мільярд Суркісів"

Укрінформ
Державна виконавча служба заарештувала рахунки ПриватБанку у рамках примусового виконання проваджень щодо стягнення коштів на суму близько 1,1 млрд грн на користь сім'ї Суркісів.

Про це повідомляє "Новое время. Бизнес" з посиланням на матеріали Окружного адмінсуду Києва.  

Зазначається, що арешт був накладений постановами головного державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції 29 листопада.

Одночасно з позовною заявою ПриватБанк подавав клопотання про забезпечення позову шляхом заборони державним виконавцям вчиняти будь-які виконавчі дії відносно боржника за вказаними виконавчими провадженнями в рамках примусового виконання виконавчих листів Київського апеляційного адміністративного суду від 7 листопада.

Читайте також: "Приватівський" мільярд: НБУ не зміг зупинити рішення суду на користь Суркісів

Крім того, у заявленому клопотанні позивач посилався на наявність "небезпеки заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам банку до прийняття рішення у даній адміністративній справі, а також на наявність очевидної протиправності оскаржуваних дій і рішень органу державної виконавчої служби".

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня 2016 року Кабінет міністрів ухвалив рішення про входження держави в капітал ПриватБанку. У межах націоналізації банку його зобов'язання перед пов'язаними особами підлягали процедурі bail-in і були обмінені на акції додаткової емісії банку. 17 травня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним і скасував рішення комісії НБУ про визнання пов'язаними з ПриватБанком особами сім'ю Суркісів, а також скасував накази тимчасового адміністратора ПриватБанку, які стосувалися рахунків фізосіб. Суркіси, а також пов'язані з ними особи, подали 42 позови проти Національного банку України.

При цьому на початку листопада Київський апеляційний адміністративний суд зобов'язав Приватбанк повернути сім'ї Суркісів 1 млрд грн, $266,2 тис. і 7,8 тис. НБУ подав касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду України та звернувся до суду з проханням зупинити виконання рішення до вирішення спору в касаційній інстанції, але у задоволенні позову було відмовлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-