НБУ: Рішення деяких банків припинити банківську діяльність -

НБУ: Рішення деяких банків припинити банківську діяльність - "дорослий" крок

Укрінформ
Національний банк України 26 грудня 2017 року відкликав банківські ліцензії банків ПАТ "Апекс" та ПАТ "Промислово-фінансовий банк" за процедурою добровільного припинення банківської діяльності.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

"Національний банк України рішеннями Правління від 26.12.2017 №827-рш та №829-рш відкликав банківські та генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій у ПАТ "Апекс-Банк" (м. Київ) та ПАТ "Промислово-фінансовий банк" (м. Кременчук) відповідно. Ці банки прийняли рішення про добровільне припинення банківської діяльності без ліквідації юридичної особи", - йдеться у повідомленні.

За словами заступника голови НБУ Катерини Рожкової, у регуляторі вважають рішення деяких банків припинити банківську діяльність виваженим та "дорослим" кроком, який свідчить про адекватну оцінку акціонерами цих банків ситуації на ринку та власних можливостей щодо вибору та реалізації бізнес-моделі конкретного банку.

"Наявність життєздатної бізнес-моделі та готовність і спроможність акціонерів підтримувати фінансову стійкість банку - запорука успішності будь якої банківської установи. У свою чергу, можливість безболісної трансформації в небанківську фінансову або нефінансову установу сьогодні не лише мінімізує ризики вкладників та кредиторів, а й дає реальну можливість акціонерам переорієнтуватись на інші види діяльності, які можуть бути більш привабливими для них та прийнятними з точки зору регулятора", - зазначила Рожкова.

Читайте також: Данилишин розказав, від чого залежатиме курс гривні

Раніше Національний банк за аналогічною процедурою відкликав банківську ліцензію у ПАТ "КБ "Фінансовий партнер". Рішення про добровільне припинення банківської діяльності також було прийнято ПАТ "Кредит Оптима Банк".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-