НБУ пом'якшив графік збільшення мінімального капіталу банків

НБУ пом'якшив графік збільшення мінімального капіталу банків

Укрінформ
У Національному банку прийняли рішення пом'якшити графік досягнення мінімального розміру статутного та регулятивного капіталу для банків.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

«Відповідне рішення Національного банку базується на детальному аналізі ризиків діяльності банківського сектору: наразі ситуація у фінансовій системі стабілізувалась, а динаміка показників банків України є позитивною. Адекватність капіталу невеликих банків суттєво (більш, ніж у два рази) перевищує нормативне значення», - йдеться у повідомленні.

У НБУ зазначають, що за результатами діагностики якості активних операцій лише чотири банки з групи невеликих потребували докапіталізації через незадовільну якість кредитного портфеля. Відтак, об'єктивні фактори дозволили без створення додаткових ризиків для фінансової стабільності пом'якшити графік приведення банками мінімального розміру статутного та регулятивного капіталу до встановлених вимог. При визначенні строків нового графіку було проведено обговорення з банківською спільнотою, Незалежною асоціацією банків України, профільним комітетом Верховної Ради України та Міжнародним валютним фондом. Водночас, ключовим завданням для акціонерів та ТОП-менеджменту невеликих банків має стати розробка та перегляд бізнес-моделей.

Читайте також: НБУ запроваджує нові види розрахунків за операціями з цінними паперами

Передбачено наступні зміни до графіку приведення банками статутного та регулятивного капіталу до мінімального розміру: 300 млн грн з 11 липня 2020 року, попередній був до 11 липня 2018 року, 400 млн грн до 11 липня 2022 р., попередній був до 11 липня 2019 р., 500 млн грн так і залишається до 11 липня 2024 р. Станом на 11 грудня 2017року 42 банки мають статутний капітал менше 300 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-